RECEPT: Výborná čokoládová babka

S dezertom plným čokolády nikdy nesklamete !

Lahodné maslové nadýchané cesto a výrazná hustá čokoláda, to je dezert k poobednej kávičke ako sa patrí. Chutiť bude zaručene aj tým najmenším.

  • Čas prípravy:

    cca. 15 minút príprava + 60 minút kysnutie + 40 minút pečenie

  • Náročnosť:

    ★★★☆☆

  • Počet hlavných ingrediencií:

    8

  • Počet porcií:

    z tohto receptu vyjde cca 4-5 porcií

Suroviny

Na prípravu čokoládovej babky budete potrebovať:
  • 260g múky
  • ½ kocky droždia
  • 1 vajíčko
  • 70g masla alebo kokosového oleja
  • 50g trstinového cukru
  • 30ml vody
  • 60ml mlieka
  • trochu soli
  • Plnka: 100g horkej čokolády, 1PL kakaa, 1 lyžička škorice, 40g masla alebo kokosového oleja, 30g trstinového cukru, štipka soli

Postup prípravy

  1. Múku, droždie, vajíčko, cukor, vodu a mlieko spolu vymiešame v kuchynskom robote až kým nám nevznikne hladké cesto. Na záver miesenia pridáme maslo a soľ a znova necháme pár minút spolu premiesiť. 
  2. Cesto presunieme do väčšej misky, prikryjeme a necháme vykysnúť v chladničke pár hodín, najlepšie celú noc.
  3. Pripravíme si plnku a to tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom alebo kokosovým olejom a postupne k nim pridáme kakao, škoricu, trstinový cukor a štipku soli. 
  4. Vyberieme cesto z chladničky a na pomúčenej doske ho rozváľkame na obdĺžnik. Na cesto natrieme plnku, pričom okraje necháme voľné tak aby sa nám cesto lepšie rolovalo.
  5. Cesto potreté plnkou zrolujeme a potom rolku pozdĺžne rozkrojíme na 2 vrkoče, ktoré budeme zapletať jeden cez druhý. 

6. Oba konce rolky poriadne spojíme a stiahneme. Takto pripravené cesto s plnkou prenesieme do formy na chlieb vystlanej papierom na pečenie a necháme podkysnúť cca. 1 hodinu.

7. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov cca. 40-45 minút.

            Dobrú chuť! 

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *