S dezertom plným čokolády nikdy nesklamete !
Lahodné maslové nadýchané cesto a výrazná hustá čokoláda, to je dezert k poobednej kávičke ako sa patrí. Chutiť bude zaručene aj tým najmenším.
-
Čas prípravy:
cca. 15 minút príprava + 60 minút kysnutie + 40 minút pečenie
-
Náročnosť:
★★★☆☆
-
Počet hlavných ingrediencií:
8
-
Počet porcií:
z tohto receptu vyjde cca 4-5 porcií
Suroviny
Na prípravu čokoládovej babky budete potrebovať:
- 260g múky
- ½ kocky droždia
- 1 vajíčko
- 70g masla alebo kokosového oleja
- 50g trstinového cukru
- 30ml vody
- 60ml mlieka
- trochu soli
- Plnka: 100g horkej čokolády, 1PL kakaa, 1 lyžička škorice, 40g masla alebo kokosového oleja, 30g trstinového cukru, štipka soli
Postup prípravy
- Múku, droždie, vajíčko, cukor, vodu a mlieko spolu vymiešame v kuchynskom robote až kým nám nevznikne hladké cesto. Na záver miesenia pridáme maslo a soľ a znova necháme pár minút spolu premiesiť.
- Cesto presunieme do väčšej misky, prikryjeme a necháme vykysnúť v chladničke pár hodín, najlepšie celú noc.
- Pripravíme si plnku a to tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom alebo kokosovým olejom a postupne k nim pridáme kakao, škoricu, trstinový cukor a štipku soli.
- Vyberieme cesto z chladničky a na pomúčenej doske ho rozváľkame na obdĺžnik. Na cesto natrieme plnku, pričom okraje necháme voľné tak aby sa nám cesto lepšie rolovalo.
- Cesto potreté plnkou zrolujeme a potom rolku pozdĺžne rozkrojíme na 2 vrkoče, ktoré budeme zapletať jeden cez druhý.
6. Oba konce rolky poriadne spojíme a stiahneme. Takto pripravené cesto s plnkou prenesieme do formy na chlieb vystlanej papierom na pečenie a necháme podkysnúť cca. 1 hodinu.
7. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov cca. 40-45 minút.
Dobrú chuť!