RECEPT: Hlivové ragú so seitanom a ryžou

Toto je jeden z obľúbených vegetariánskych receptov v našej domácnosti, nielen preto že pripomína ázijské chute, ktoré máme radi. Hlivové ragú so seitanom a ryžou je rýchly a chutný recept, ktorého príprava nezaberie viac ako 30 minút.

Na jeho prípravu použijeme predovšetkým hlivu a seitan, ktorý je obľúbenou rastlinnou alternatívou mäsa. Ak seitan nezoženiete, kľudne ho nahradíte údeným tofu. Ideálnou prílohou je ryža, avšak môžete si k nemu uvariť aj bulgur, či quinou.

  • Čas prípravy:

    cca. 30 minút

  • Náročnosť:

    ★☆☆☆☆

  • Počet hlavných ingrediencií:

    6

  • Počet porcií:

    z tohto receptu vyjde cca 4-5 porcií

Suroviny

Na prípravu hlivového ragú so seitanom budete potrebovať:
  • 300g hliva ústricová
  • 100g šampiňónov
  • 150-200g seitanu
  • 1 paprika
  • 1 cibuľa
  • 1 PL slnečnicový olej BIO
  • soľ, korenie, červená paprika, štipku chilli, bylinky /oregano, rozmarín,…/
  • 1 šálka ryže + 2 šálky vody
hlivove_ragu_so_seitanom_ekobionatura_3

Postup prípravy

  1. Do menšieho hrnca si dáme variť ryžu, podľa klasického postupu v pomere 1:2 dielikom vody. Prikryjeme a varíme na menšom stupni cca. 15 – 20 minút. 
  2. Na prípravu ragú si pripravíme wok, alebo hlbšiu panvicu s pokrievkou, kam dáme rozohriať slnečnicový olej, na ktorom opražíme cibuľku poprášenú červenou paprikou.
  3. Keď je cibuľka jemne opražená, pridáme pokrájanú papriku /my sme použili žltú sladkú papriku/, podlejeme vodou a necháme podusiť pár minút.
  4. Následne pridáme nakrájanú hlivu a šampiňóny, osolíme, okoreníme a dusíme až kým hríby nebudú mäkké. 
  5. Nakoniec pridáme na rezance nakrájaný seitan /môžete nahradiť tofu/, premiešame, dochutíme chilli, ak máme radi pikantnejšie, bylinkami a spolu podusíme cca. 5 minút, aby sa nám chute spojili a môžeme podávať.

           Dobrú chuť! 

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *