Toto je jeden z obľúbených vegetariánskych receptov v našej domácnosti, nielen preto že pripomína ázijské chute, ktoré máme radi. Hlivové ragú so seitanom a ryžou je rýchly a chutný recept, ktorého príprava nezaberie viac ako 30 minút.
Na jeho prípravu použijeme predovšetkým hlivu a seitan, ktorý je obľúbenou rastlinnou alternatívou mäsa. Ak seitan nezoženiete, kľudne ho nahradíte údeným tofu. Ideálnou prílohou je ryža, avšak môžete si k nemu uvariť aj bulgur, či quinou.
-
Čas prípravy:
cca. 30 minút
-
Náročnosť:
★☆☆☆☆
-
Počet hlavných ingrediencií:
6
-
Počet porcií:
z tohto receptu vyjde cca 4-5 porcií
Suroviny
Na prípravu hlivového ragú so seitanom budete potrebovať:
- 300g hliva ústricová
- 100g šampiňónov
- 150-200g seitanu
- 1 paprika
- 1 cibuľa
- 1 PL slnečnicový olej BIO
- soľ, korenie, červená paprika, štipku chilli, bylinky /oregano, rozmarín,…/
- 1 šálka ryže + 2 šálky vody
Postup prípravy
- Do menšieho hrnca si dáme variť ryžu, podľa klasického postupu v pomere 1:2 dielikom vody. Prikryjeme a varíme na menšom stupni cca. 15 – 20 minút.
- Na prípravu ragú si pripravíme wok, alebo hlbšiu panvicu s pokrievkou, kam dáme rozohriať slnečnicový olej, na ktorom opražíme cibuľku poprášenú červenou paprikou.
- Keď je cibuľka jemne opražená, pridáme pokrájanú papriku /my sme použili žltú sladkú papriku/, podlejeme vodou a necháme podusiť pár minút.
- Následne pridáme nakrájanú hlivu a šampiňóny, osolíme, okoreníme a dusíme až kým hríby nebudú mäkké.
- Nakoniec pridáme na rezance nakrájaný seitan /môžete nahradiť tofu/, premiešame, dochutíme chilli, ak máme radi pikantnejšie, bylinkami a spolu podusíme cca. 5 minút, aby sa nám chute spojili a môžeme podávať.
Dobrú chuť!