kelovy_privarok_ekobionatura

RECEPT: Kelový prívarok s brokolicovými fašírkami

Ďalší recept zo série prívarok s fašírkou, avšak v zdravej a modernej verzii. Kelový prívarok je stará klasika, avšak kel je zeleninou plnou vitamínov, vynikajúcou na posilnenie imunity či zlepšenie trávenia

My sme si k tomu prípravku zvolili zeleninové fašírky, tentokrát z brokolice, ktorá sa ideálne hodí ku kelu a spolu vytvoria chutný, zdravý a ľahko stráviteľný obed !

  • Čas prípravy:

    cca. 60 minút

  • Náročnosť:

    ★★☆☆☆

  • Počet hlavných ingrediencií:

    6 + 6

  • Počet porcií:

    z tohto receptu vyjde cca. 6-7 porcií

Suroviny

Na prípravu kelového prívarku budete potrebovať:
  • 1ks stredne veľký kel
  • 1 väčšia cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 5 zemiakov
  • 100ml mlieka + 1 PL múky na zahustenie /nemusí byť, ak máte radi redší prívarok/
  • soľ, korenie, červená paprika, rasca, bylinky /rozmarín, koriander, majoránka,…/
Na prípravu brokolicových fašírok budete potrebovať:
  • 1 brokolica
  • 3 uvarené zemiaky
  • celozrnná / bezlepková múka na zahustenie
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajíčka
  • soľ, korenie, červená paprika, rasca, bylinky
  • strúhanka na obalenie
  • sézam na posypanie /nemusí byť/

Postup prípravy

  1. Začneme prípravou kelového prívarku a to tak, že si nakrájame cibuľku nadrobno, kel rozoberieme a listy nakrájame na rezance, zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Do väčšieho hrnca dáme rozohriať BIO slnečnicový olej, na ktorom osmažíme cibuľku. Následne pridáme nakrájané zemiaky a kel, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a celé to dôkladne premiešame. Necháme dusiť a medzitým si pripravíme fašírky.
  2. Fašírky si pripravíme tak, že si uvaríme rozobratú brokolicu na ružičky do mäkka. Potom ju vložíme do misky a roztlačíme vidličkou spolu s uvarenými zemiakmi. Pridáme do nej nakrájanú cibuľku na kocky, roztlačený cesnak, vajíčka, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, rascu a trochu červenej papriky a celé premiešame. Zmes zahustíme múkou tak, aby nám vznikla hmota ktorá sa dá tvarovať do fašírok.
  3. Pripravíme si plech s papierom na pečenie a rozohrejeme si rúru na 180 stupňov. Z pripravenej zmesi, tvarujeme menšie fašírky, ktoré obalujeme v strúhanke /tento krok môžeme aj vynechať, avšak obalené strúhanke sú chutnejšie a chrumkavejšie :)/ a poukladáme ich na plech. Pečieme na 180 stupňov cca. 25 minút.
  4. Kým sa nám fašírky pečú, vrátime sa k prívarku, kde sa nám v hrnci medzičasom uvaril kel a zemiaky. Do hrnca pridáme roztlačený cesnak, dochutíme bylinkami, prípadne soľou a korením, premiešame. 
  5. Na záver do prívarku pridáme múku rozmiešanú metličkou v mlieku a tým ho zahustíme. Aby sa nám prívarok nezrazil, do mlieka s múkou pridáme za naberačku prívarku a premiešame, až potom vylejeme do hrnca a zahusťujeme. Premiešame, ešte 2-3 minúty prevaríme a prívarok je hotový.

            Dobrú chuť! 

kelovy_privarok_ekobionatura
kelovy_privarok_ekobionatura

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *