Banánový chlieb s cvrčkovou múkou
Popis
Použite cvrčkovú múku bohatú na živiny a za 10 minút viete pripraviť tento skvelý recept plný bielkovín, navyše úplne bez lepku ! Skvelý na raňajky, či po cvičení na doplnenie proteínov do vašej stravy. Tento banánový chlebík chutí skvele !
Viac o využití cvrčej múky sa dočítate v našom článku: "Hmyz ako potravina budúcnosti".
Ingrediencie
Postup prípravy
-
Predhrejte si rúru na 175°C.
-
V mise zmiešajte banány a rozpustené maslo, kým sa úplne nespoja. Potom pridajte sódu bikarbónu, soľ, kokosový cukor a 1 rozšľahané vajce.
-
Po vymiešaní pridajte vanilkový extrakt, espresso shot pri izbovej teplote, kakao a na záver primiešajte cvrčkovú múku.
-
Dajte piecť do obdĺžnikovej formy do vyhriatej rúry na cca. 45-50 min na 175 stupňov.
Dobrú chuť!