Dnes sme si pripravili dokonalé bezlepkové cookies z mandľovej múky s lahodnou bielou čokoládou !
Máme pre vás dokonca 2 verzie týchto úžasných sušienok bez lepku, ktorým ulahodíte všetkým mlsným jazýčkom. Čokoládová a ovocná verzia tohto receptu sa vynikajúco dopĺňa s bielou čokoládou a chrumkavou sušienkou na vrchu. Tieto cookies sú na nerozoznanie od lepkových a mandľová múka je navyše veľmi zdravá - obsahuje zdraviu prospešné tuky z mandlí, ktoré pomáhajú znížiť cholesterol a množstvo vitamínov, minerálov a antioxidantov.
Pozn.: Fotka je ilustračná a slúži pre inšpiráciu. Recept je overený a odskúšaný. Môžete ho zdieľať, komentovať a voľne šíriť. Ďakujeme, že varíte a pečiete s nami.
Pripravíme si väčšiu misku, kde zmiešame sypké suroviny, teda múku, soľ a sódu bikarbónu. A predhrejeme si rúru na zhruba 170-180 stupňov.
[sc name="reklama-v-receptoch"][/sc]
Maslo s cukrom šľaháme mixérom do jemnej konzistencie cca. 3 minúty. Následne zašľaháme 1 vajíčko a vanilku prípadne vanilkový cukor.
K vyšľahanému maslu s cukrom a vajíčkom, pridáme sypké ingrediencie a jemne premiešame, aby sa nám zmes spojila.
Ak chceme 2 verzie sušienok, takto pripravenú zmes si rozdelíme na 2 rovnaké časti:
Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu.
Pripravíme si veľký plech a vystelieme ho papierom na pečenie. Z cesta začneme tvarovať rovnako veľké guličky o veľkosti golfovej loptičky a ukladáme na plech. Na plechu guličky mierne prstami roztlačíme na výšku cca. 4 mm. Do stredu spravíme prstom jamku a nalejeme roztopenú bielu čokoládu (buď cukrárskym vreckom alebo lyžičkou), na ktorú položíme kúsok sušienky (podľa chuti - tento krok môžete aj vynechať).
Pečieme zhruba 12-15 minút na cca. 170-180 st. (záleží od typu rúry) podľa toho, akú konzistenciu chceme dosiahnuť. Ak ich chceme extra chrumkavé, pečieme dlhšie.
Dobrú chuť !