Bezlepkové magdalénky

[sc name="reklama-v-receptoch"][/sc]
Spôsob varenia
Náročnosť Začiatočnícke
Čas
Čas prípravy: 15 min Čas varenia: 15 min Celkový čas: 30 min
Porcie 8
Najlepšia sezóna Vhodné počas celého roka
Diétne Bezlepková diéta
Popis

Naše bezlepkové magdalénky majú chrumkavé maslové okraje a jemný stred plný vanilkovo-orieškovej chuti. Na prípravu použijeme obľúbenú a zdravú mandľovú múku a nikto nespozná, že tieto magdalénky sú bezlepkové

Pripravte si s spoločne deťmi tento lahodný dezert v podobe malých vanilkových koláčikov na perfektnú desiatu do školy alebo ich podávajte s horúcim kakaom alebo šálkou čaju, či kávy pre dokonalý relax. Najlepšie chutia do polovice namočené v čokoládovej poleve.

Prajeme Vám dobrú chuť !

Pozn.: Fotka je ilustračná a slúži pre inšpiráciu. Recept je overený a odskúšaný. Môžete ho zdieľať, komentovať a voľne šíriť. Ďakujeme, že varíte a pečiete s nami.

Ingrediencie
    Na cesto budete potrebovať:
  • 100 g mandlovej múky
  • 100 g múky (univerzálnej bezlepkovej na krehké pečivo (napr. Schär Mix C))
  • 150 g maslo (Alsan pre bezlaktózovú verziu receptu)
  • 170 g cukru
  • 3 ks vajcia
  • 1 štipka prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 1 tbsp medu (podľa chuti)
  • 1 štipka vanilky (podľa chuti)
  • Na čokoládovú polevu budete potrebovať:
  • 50 g čokolády
  • 1 tbsp masla (Alsan pre bezlaktózovú verziu receptu)
Postup prípravy
  1. Maslo a med si rozpustíme na miernom plameni v menšom hrnci, až kým sa nerozpustia. Priebežne premiešavame.

    [sc name="reklama-v-receptoch"][/sc]

  2. Zvlášť si zmiešame sypké suroviny vo väčšej miske - obe múky, prášok do pečiva, štipku soli, vanilku a cukor.

  3. Do takto pripravenej zmesi zo sypkých surovín, pridáme rozpustené maslo s medom a jemne zašľaháme vajíčka.

  4. Vznikne nám jemné cesto, ktoré vylejeme do vopred vymastenej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov zhruba 15 minút  (podľa typu rúry).

  5. Magdalénky môžete pred podávaním namočiť do polovice ich tvaru do čokolády alebo posypať práškovým cukrom.

    Tip: Roztopte trochu horkej čokolády s trochou masla a polovicu každej magdalénky ponorte do čokolády. Ak chcete, aby bola čokoláda hladká a krehká, môžete čokoládu temperovať.

    Prajeme Vám dobrú chuť ! 

Branislav Martinský
Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.