Na nedeľný obed sme si pripravili zdravé zeleninové placky bez lepku. Tento recept si určite zamilujte vďaka jeho jednoduchej a rýchlej príprave. Placky sú naozaj lahodné, zvrchu mierne chrumkavé a určite zachutia aj odporcom zeleniny. Tieto placky si môžete pripraviť z akejkoľvek zeleniny, ktorú máte v chladničke. Vhodné sú napr. aj tekvica, cuketa, zeler, či cvikla. My sme si tentokrát pripravili mrkvovo-zemiakové placky, ktoré majú vďaka mrkve veľa betakaroténu a veľmi príjemnú nasladlú chuť.
Ako prílohu sme zvolili tradičnú zemiakovú kašu, ale môžete si ich kľudne vychutnať len tak samé, prípadne s pečenými zemiakmi a cesnakovým dressingom. Dobrú chuť !
Pozn.: Fotka je ilustračná a slúži pre inšpiráciu. Recept je overený a odskúšaný. Môžete ho zdieľať, komentovať a voľne šíriť. Ďakujeme, že varíte a pečiete s nami.
Príprava je veľmi jednodúchá. Začneme nastrúhaním mrkvy, petržlenu, póru a zemiakov do väčšej misy.
[sc name="reklama-v-receptoch"][/sc]
Všetku zeleninu dobre premiešame, ochutíme soľou, korením, bylinkami, aby bola zmes dostatočne slaná. Následne primiešame vajíčka a strúhaný syr a začneme postupne prisypávať po troche múku tak, aby nám vznikla zmes, ktorá sa dá tvarovať.
Začneme postupne tvarovať menšie placičky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Tip: U nás doma preferujeme zeleninové placky pečené v rúre, ale pokojne ich môžete aj vysmažiť na oleji, prípadne ich pripraviť na lievancovej panvici.
Placky pečieme na 180 stupňov zhruba 25-30 minút až kým budú mať svetlohnedý chrumkavý povrch.
Tip: Podávame napr. so zemiakovou kašou alebo pečenými zemiakmi a najlepšie s cesnakovým dressingom.
Dobrú chuť !