Cviklové fašírky a tekvicový prívarok
Popis
Tento výborný recept poteší nejedného vegetariána, ale aj mäsožrúta. Lahodné cviklové fašírky a tekvicový prívarok sú zdravým a výživným obedom, či večerou.
Podávať ich môžete s pečenými zemiakmi, alebo akoukoľvek prílohou, ktorú máte radi. U nás je toto jedno z najobľúbenejších jedál.
Ingrediencie
Na prípravu cviklových fašírok budete potrebovať:
Na prípravu tekvicového prívarku budete potrebovať:
Postup prípravy
-
Cviklu rozmixujeme v miske tyčovým mixérom a pridáme do misky k nastrúhanej mrkve, nadrobno nakrájanej cibuľke a ovseným vločkám.
-
Pridáme 2 vajíčka a zmes dochutíme roztlačenými strúčikmi cesnaku, soľou, korením, rascou a majoránkou. Celú zmes dobre premiešame.
-
Zahustíme múkou tak, aby nám vznikla tuhšia zmes, z ktorej možeme tvarovať fašírky. Následne ich môžeme obaliť v strúhanke a poukladať na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
Cviklové fašírky pečieme na 180 stupňov cca. 30minút tak, aby boli pekne chrumkavé zvrchu a jemné vo vnútri.
-
Do vyhriatej rúry, na plech vystlaný papierom na pečenie, spolu s fašírkami môžeme dať piecť aj pokrájané zemiaky, posypané soľou, korením a bylinkami či rascou podľa chuti.
-
Medzitým kým sa nám pečú fašírky, si pripravíme tekvicový prívarok. V strednom hrnci necháme zohriať slnečnicový olej, na ktorom osmažíme zľahka nadrobno nakrájanú cibuľu. Nastrúhame si tekvicu a mrkvu, ktoré pridáme do hrnca a krátko spolu podusíme.
-
Podusenú tekvicu dochutíme pretlačenými strúčikmi cesnaku, soľou, korením, bylinkami. Môžeme pridať aj suché biele víno pre zvýraznenie chuti, ktoré chvíľku povaríme, aby sa odparil alkohol.
-
Keď je tekvica zmäkla a vnikol nám jemný prívarok, odstavíme zo sporáka a pridáme z lyžicu masla a parmezán. Premiešame a na 5 minút necháme prikryté.
-
Cviklové fašírky a zemiaky sú upečené, tekvicový prívarok hotový a my môžeme túto dobrotu podávať !
Dobrú chuť!