Cviklové špagety s fetou

Jednoduchý recept na cviklové špagety s jednou z najzdravších potravín - cviklou !
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 15 min Čas varenia 15 min Celkový čas 30 min
Porcie: 4
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Jednoduchý recept na cviklové špagety s jednou z najzdravších potravín, ktorý si môžete pripraviť aj v bezlepkovej verzii. Cvikla je plná vlákniny, vitamínov, minerálov a má jedinečnú farbu, ako aj chuť. Tento recept vám nezaberie viac ako 20 minút a zdravý obed je na stole !

Na prípravu použite kvalitné špagety a cvikla najlepšie chuťovo ladí s originálnym feta syrom, ktorý je vyrobený z ovčieho mlieka. Čerstvé mikrobylinky a opražené oriešky na vrch -  neskutočne si pochutnáte.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Uvarenú alebo upečenú cviklu vložíme do mixéra, spolu s olivovým olejom, citrónovou šťavou, cesnakom, cibuľou a dôkladne rozmixujeme.

  2. Medzitým si uvaríme v osolenej vode špagety tak aby boli „al dente“, teda ani tvrdé ani mäkké. Varíme cca. 6-8 minút, následne scedíme a neoplachujeme vodou.

  3. Rozmixovanú omáčku vylejeme do hrnca, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, mierne prevaríme, aby sa chute spojili. Nakoniec pridáme mlieko na zjemnenie chuti a opäť 2-3 minútky prevaríme.

  4. Do väčšej misy vložíme uvarené špagety a uvarenú cviklovú omáčku. Opatrne premiešame a podávame posypané fetou, mikrobylinkami, či opraženými kešu.

Kľúčové slová: cvikla, špagety

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

RUPIAHTOTO Toto Slot Toto 4D Togel Slot Slot88