Cviklové špagety s fetou
Popis
Jednoduchý recept na cviklové špagety s jednou z najzdravších potravín, ktorý si môžete pripraviť aj v bezlepkovej verzii. Cvikla je plná vlákniny, vitamínov, minerálov a má jedinečnú farbu, ako aj chuť. Tento recept vám nezaberie viac ako 20 minút a zdravý obed je na stole !
Na prípravu použite kvalitné špagety a cvikla najlepšie chuťovo ladí s originálnym feta syrom, ktorý je vyrobený z ovčieho mlieka. Čerstvé mikrobylinky a opražené oriešky na vrch - neskutočne si pochutnáte.
Ingrediencie
Postup prípravy
-
Uvarenú alebo upečenú cviklu vložíme do mixéra, spolu s olivovým olejom, citrónovou šťavou, cesnakom, cibuľou a dôkladne rozmixujeme.
-
Medzitým si uvaríme v osolenej vode špagety tak aby boli „al dente“, teda ani tvrdé ani mäkké. Varíme cca. 6-8 minút, následne scedíme a neoplachujeme vodou.
-
Rozmixovanú omáčku vylejeme do hrnca, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, mierne prevaríme, aby sa chute spojili. Nakoniec pridáme mlieko na zjemnenie chuti a opäť 2-3 minútky prevaríme.
-
Do väčšej misy vložíme uvarené špagety a uvarenú cviklovú omáčku. Opatrne premiešame a podávame posypané fetou, mikrobylinkami, či opraženými kešu.