Domáce cviklové rezance
Popis
Kedy ste naposledy jedli ručne robené domáce cestoviny? Krásne ružové cesto, z ktorého spolu vykúzlime vynikajúce rezance, teda tagliatelle, avšak tento recept je vhodný aj na prípravu lasagní, či plnených cestovín ako napr. ravioli alebo tortellini. Ak chcete pripraviť bezlepkové cestoviny, použite bezlepkovú múku Schär Farina, ktorá sa na prípravu cestovín hodí najviac !
Nechajte ich zažiariť ! Tieto cestoviny sú tak chuťovo dokonalé, že k nim zvoľte čo najjednoduchšiu omáčku s minimom surovín. Domáce cestoviny najlepšie vyniknú s maslovou omáčkou s orestovaným cesnakom, šalviou alebo rozmarínom a posypané parmezánom. Ak máte kvalitnú sušenú šunku, pridajte ju k cestovinám a nebudete ľutovať.
Ingrediencie
Na prípravu domácich tagliatelle budete potrebovať:
Na prípravu omáčky budete potrebovať:
Postup prípravy
-
Príprava cestovín
Ako prvé si pripravíme cviklové pyré tak, že v mixéri rozmixujeme 2 cvikly so 60ml vody. Vznikne nám hustejšie cviklové pyré krásnej ružovej farby.
-
Múku si premiešame so soľou a postupne doň primiesime pyré vidličkou a aspoň 10-15 minút vypracuvávame cesto. Finálne cesto bude tvrdšie a tuhšej konzistencie.
-
Vypracované cesto odložíme na zhruba pol hodinu do chladničky.
-
Cesto rozdelíme na 4 časti a každú časť vyválkame na čo najtenšiu vrstvu. Nešetríme múkou, vrchnú aj spodnú časť cesta pomúčime, aby sa nám cesto nezlepilo /múkou nešetríme/.
-
Rozvaľkané cesto zrolujeme a nakrájame na cca. 0,5-1 centimetrové pásiky. Takto pripravené cestoviny môžeme buď zamraziť, nasušiť alebo rovno uvariť v slanej vode a podávať.
Príprava omáčky
-
Omáčku si pripravíme tak, že vo woku zohrejeme maslo, pridáme na plátky nakrájané strúčiky cesnaku, pridáme šalviu alebo rozmarín, osolíme, okoreníme a pridáme uvarené cestoviny.
-
Na záver posypeme parmezánom a vychutnávame ! Dobrú chuť!