Hlivové ragú so seitanom a ryžou

[sc name="reklama-v-receptoch"][/sc]
Spôsob varenia
Náročnosť Začiatočnícke
Čas
Čas prípravy: 10 min Čas varenia: 20 min Celkový čas: 30 min
Porcie 4
Najlepšia sezóna Vhodné počas celého roka
Popis

 

Toto je jeden z obľúbených vegetariánskych receptov v našej domácnosti, nielen preto že pripomína ázijské chute, ktoré máme radi. Hlivové ragú so seitanom a ryžou je rýchly a chutný recept, ktorého príprava nezaberie viac ako 30 minút.

Na jeho prípravu použijeme predovšetkým hlivu a seitan, ktorý je obľúbenou rastlinnou alternatívou mäsa. Ak seitan nezoženiete, kľudne ho nahradíte údeným tofu. Ideálnou prílohou je ryža, avšak môžete si k nemu uvariť aj bulgur, či quinou.

Ingrediencie
  • 300 g hlivy
  • 100 g šampiňónov
  • 200 g seitanu
  • 1 paprika
  • 1 cibuľa
  • 1 tbsp slnečnicového olej (BIO)
  • 1 cup ryže
  • soľ, korenie, červená paprika, chilli, bylinky
Postup prípravy
    Budete potrebovať:
  1. hlivove_ragu_so_seitanom_ekobionatura_3
  2. Do menšieho hrnca si dáme variť ryžu, podľa klasického postupu v pomere 1:2 dielikom vody. Prikryjeme a varíme na menšom stupni cca. 15 - 20 minút. 

    [sc name="reklama-v-receptoch"][/sc]

  3. Na prípravu ragú si pripravíme wok, alebo hlbšiu panvicu s pokrievkou, kam dáme rozohriať slnečnicový olej, na ktorom opražíme cibuľku poprášenú červenou paprikou.

  4. Keď je cibuľka jemne opražená, pridáme pokrájanú papriku /my sme použili žltú sladkú papriku/, podlejeme vodou a necháme podusiť pár minút.

  5. Následne pridáme nakrájanú hlivu a šampiňóny, osolíme, okoreníme a dusíme až kým hríby nebudú mäkké.

  6. Nakoniec pridáme na rezance nakrájaný seitan /môžete nahradiť tofu/, premiešame, dochutíme chilli, ak máme radi pikantnejšie, bylinkami a spolu podusíme cca. 5 minút, aby sa nám chute spojili a môžeme podávať.

Kľúčové slová: hliva, seitan
Prečítajte si online: https://www.eko-bio-natura.sk/recept/hlivove-ragu-so-seitanom-a-ryzou/
Branislav Martinský
Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.