Toto je jeden z obľúbených vegetariánskych receptov v našej domácnosti, nielen preto že pripomína ázijské chute, ktoré máme radi. Hlivové ragú so seitanom a ryžou je rýchly a chutný recept, ktorého príprava nezaberie viac ako 30 minút.
Na jeho prípravu použijeme predovšetkým hlivu a seitan, ktorý je obľúbenou rastlinnou alternatívou mäsa. Ak seitan nezoženiete, kľudne ho nahradíte údeným tofu. Ideálnou prílohou je ryža, avšak môžete si k nemu uvariť aj bulgur, či quinou.
Do menšieho hrnca si dáme variť ryžu, podľa klasického postupu v pomere 1:2 dielikom vody. Prikryjeme a varíme na menšom stupni cca. 15 - 20 minút.
[sc name="reklama-v-receptoch"][/sc]
Na prípravu ragú si pripravíme wok, alebo hlbšiu panvicu s pokrievkou, kam dáme rozohriať slnečnicový olej, na ktorom opražíme cibuľku poprášenú červenou paprikou.
Keď je cibuľka jemne opražená, pridáme pokrájanú papriku /my sme použili žltú sladkú papriku/, podlejeme vodou a necháme podusiť pár minút.
Následne pridáme nakrájanú hlivu a šampiňóny, osolíme, okoreníme a dusíme až kým hríby nebudú mäkké.
Nakoniec pridáme na rezance nakrájaný seitan /môžete nahradiť tofu/, premiešame, dochutíme chilli, ak máme radi pikantnejšie, bylinkami a spolu podusíme cca. 5 minút, aby sa nám chute spojili a môžeme podávať.