Ak ste dostali chuť na svieži tvarohový koláč s ovocím, ktorý máte hotový do 30 minút, máme pre Vás ideálny recept. Je to ideálny ľahký dezert, ak nemáte celé poobedie na vypekanie. Aj keď koláčik nie je príliš sladký, ako dezert je vynikajúci a nasýti aj sladké chuťové poháriky.
Ak máte prebytky ovocia zo záhrady, alebo Vám zostalo akékoľvek zamrazené alebo sterilizované ovocie z minulej úrody, v tomto koláčiku ho ideálne využijete. Vďaka lahodnému kakaovému korpusu si ho obľúbia nielen veľkí, ale isto aj malí maškrtníci.
V mise alebo kuchynskom robote vyšľaháme vajíčka, 50g trstinového cukru a maslo, postupne pridáme mlieko a ½ kyslej smotany. Vyšľaháme do hladkej, ľahko penistej konzistencie.
[sc name="reklama-v-receptoch"][/sc]
Medzitým si zmiešame múku s práškom do pečiva, ktoré jemne vmiešame do misy s vyšľahanými tekutými surovinami.
Ak je cesto hutnejšie, pridáme ešte mlieko, aby nám vzniklo jemné tekutejšie cesto, ktoré sa nám bude ľahko nalievať do pripravenej formy na pečenie.
Zvlášť si pripravíme tvarohovú vrstvu a to zmiešaním jemného tvarohu, druhej polovice kyslej smotany a 20g trstinového cukru.
Do okrúhlej formy na pečenie (naša forma má priemer 22cm), ktorú si najprv vymastíme maslom, nalejeme vrstvu cesta, následne po lyžičkách pridáme rovnomerne na cesto vrstvu tvarohu. Na záver posypeme mrazeným alebo čerstvým ovocím, ktoré máme k dispozícii.
Koláčik pečieme cca. 20-25 minút na 170st. v teplovzdušnej rúre.
Po dopečení ho môžeme jemne pokvapkať medom, necháme vychladnúť a degustujeme. Dobrú chuť!