Kelový prívarok s brokolicovými fašírkami
Popis
Ďalší recept zo série prívarok s fašírkou, avšak v zdravej a modernej verzii. Kelový prívarok je stará klasika, avšak kel je zeleninou plnou vitamínov, vynikajúcou na posilnenie imunity či zlepšenie trávenia.
My sme si k tomu prípravku zvolili zeleninové fašírky, tentokrát z brokolice, ktorá sa ideálne hodí ku kelu a spolu vytvoria chutný, zdravý a ľahko stráviteľný obed !
Ingrediencie
Na prípravu kelového prívarku budete potrebovať:
Na prípravu brokolicových fašírok budete potrebovať:
Postup prípravy
-
Príprava kelového prívarku
Začneme prípravou kelového prívarku a to tak, že si nakrájame cibuľku nadrobno, kel rozoberieme a listy nakrájame na rezance, zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Do väčšieho hrnca dáme rozohriať BIO slnečnicový olej, na ktorom osmažíme cibuľku. Následne pridáme nakrájané zemiaky a kel, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a celé to dôkladne premiešame. Necháme dusiť a medzitým si pripravíme fašírky.
Príprava brokolicových fašírok
-
Fašírky si pripravíme tak, že si uvaríme rozobratú brokolicu na ružičky do mäkka. Potom ju vložíme do misky a roztlačíme vidličkou spolu s uvarenými zemiakmi. Pridáme do nej nakrájanú cibuľku na kocky, roztlačený cesnak, vajíčka, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, rascu a trochu červenej papriky a celé premiešame. Zmes zahustíme buď lyžicou múky alebo nastrúhaným zemiakom tak, aby nám vznikla hmota ktorá sa dá tvarovať do fašírok.
-
Pripravíme si plech s papierom na pečenie a rozohrejeme si rúru na 180 stupňov. Z pripravenej zmesi tvarujeme menšie fašírky, ktoré obalujeme v (klasickej alebo bezlepkovej) strúhanke /tento krok môžeme aj vynechať, avšak obalené strúhanke sú chutnejšie a chrumkavejšie :)/ a poukladáme ich na plech. Pečieme na 180 stupňov cca. 25 minút.
Záverečná fáza
-
Kým sa nám fašírky pečú, vrátime sa k prívarku, kde sa nám v hrnci medzičasom uvaril kel a zemiaky. Do hrnca pridáme roztlačený cesnak, dochutíme bylinkami, prípadne soľou a korením, premiešame.
-
Na záver do prívarku môžeme pridáť múku rozmiešanú metličkou v mlieku a tým ho zahustíme alebo prívarok môžeme zahustiť 1 nastrúhaným zemiakom, ak je to potrebné. Aby sa nám prívarok nezrazil, do mlieka s múkou pridáme za naberačku prívarku a premiešame, až potom vylejeme do hrnca a zahusťujeme. Premiešame, ešte 2-3 minúty prevaríme a prívarok je hotový.