Obaľované šampiňóny Portobello
Popis
Už bežne dostupné šampiňóny Portobello sme sa rozhodli pripraviť v rúre na štýl vysmážaných šampiňónov a naozaj nás milo prekvapili. Chuťovo výborné šampiňóny sú po upečení chrumkavé a vo vnútri šťavnaté.
Šampiňóny Portobello sú dokonca zdrojom niekoľkých dôležitých živín, ako napr. riboflavínu či draslíka a môžete ich pripraviť na niekoľko spôsobov. Príprava v rúre je omnoho zdravšia ako klasický spôsob vysmážania, keďže sme nepoužili ani kvapku oleja a šampiňóny nestratili na chuti, či chrumkavosti, práve naopak !
Ingrediencie
Postup prípravy
-
Šampiňóny si očistíme, zbavíme hlúbiku a nakrájame na cca. 2-3 cm široké prúžky. Necháme vysušiť a potom ich osolíme a okoreníme.
-
Pripravíme si 3 misky na trojobal a medzitým si rozohrejeme rúru na 180st. Do prvej misky si pripravíme múku, v druhej miske rozšľaháme vajíčka s mliekom a v tretej miske zmiešame strúhanku so soľou, korením, sézamom, bylinkami alebo chilli.
-
Prúžky šampiňónov Portobello postupne obaľujeme v múke, vajíčkach a strúhanke a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Ja vždy pridám do rúry aj na plátky nakrájané zemiaky a inú zeleninu, ktorú mám doma a hneď mám pripravenú aj prílohu.
-
Pečieme na 180 stupňov cca. 20 minút a podávame s kečupom, tatárskou omáčkou alebo domácim cesnakovým dressingom.