Opekané rezance so zeleninou a morčacím mäsom
Popis
Ryžové rezance so zeleninou a morčacím mäsom sú vynikajúcim zdravým a rýchlym jedlom. Hotové sú do polhodinky, teda ak nemáte čas na dlhé varenie, je toto ideálny recept pre vás. Ryžové rezance sú prirodzene bez lepku, teda tento recept je vhodný aj pre bezlepkáčov !
Pridať môžete zeleninu, ktorú máte doma, ideálna je však mrkva, pór, či paprika. Na posypanie, či záverečné ochutenie sú vynikajúce mikrobylinky, opražené arašidy, či pražená cibuľka.
Ingrediencie
Postup prípravy
-
Ako prvé si nakrájame cibuľku, cesnak a zázvor na menšie kocky a pripravíme si wok alebo hlbšiu panvicu s pokrievkou a dáme do nej rozpáliť slnečnicový olej. Vložíme nakrájanú cibuľu, s cesnakom a zázvorom a mierne osmažíme.
-
Mäsko si umyjeme a nakrájame na tenšie rezance, ktoré vložíme do panvice na zohriaty olej, premiešame a necháme dusiť.
-
Mäso osolíme a okoreníme a ak treba, podlejeme trochou vody. Pridáme na pásiky nakrájanú zeleninu, premiešame a necháme spolu zhruba ešte 10 minút podusiť.
-
Medzitým si pripravíme ryžové rezance a to podľa návodu na obale. Rezance dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou a necháme prikryté cca. 4-5 minút do zmäknutia. Následne scedíme.
-
Keď máme ryžové rezance hotové a mäsko so zeleninou vo woku udusené, môžeme podávať. Na panvici si rozohrejeme lyžicu oleja a sprudka osmažíme množstvo ryžových rezancov podľa počtu porcií, ktoré ideme podávať, nakoľko čerstvo osmažené je toto jedlo najlepšie. Rezance poleje 1 lyžicou sójovej omáčky a premiešame. Následne pridáme už pripravené morčacie mäso so zeleninou a 1-2 min. spolu opečieme.
-
Dáme na tanier a podávame posypané mikrobylinkami, smaženou cibuľkou alebo arašidmi.