Quinoa so zeleninou, marinovaným tofu a arašidmi
Popis
Zdravý a rýchly recept, po ktorom budete plný energie ! Quinoa, ako superpotravina plná bielkovín, nielen že zasýti, ale pôsobí priaznivo aj na trávenie, pomáha znižovať hladiny cholesterolu a je to taktiež silný antioxidant. Tofu namarinované v sójovej omáčke a bylinkách, dodá tomuto jedlu ázijský šmrnc :)
Ingrediencie
Postup prípravy
-
Do stredného hrnca si dáme zohriať osolenú vodu a keď nám voda zovrie, pridáme na menšie ružičky pokrájanú brokolicu. Brokolica je ešte chutnejšia, ak ju namiesto varenia pripravíme na pare. Varíme cca. 5-7 minút do mierneho zmäknutia tak, aby nám nestratila krásnu zelenú farbu.
-
Tofu si nakrájame na kocky, vložíme do misky a namarinujeme ho v sójovej omáčke, okoreníme, pridáme bylinky aké máme radi, vynikajúce je pridať do domácej marinády aj sézam. Dobre premiešame a necháme chvíľu postáť.
-
Základom tohto receptu je samozrejme quinoa, ktorú si pripravíme podľa návodu na obale /ja ju dávam variť do osolenej vody v pomere 1:2 a tesne pred koncom odstavím zo sporáku a prikryjem utierkou/.
-
Medzitým, kým sa nám uvarí brokolica, quinoa a namarinuje tofu, si vo woku zohrejeme slnečnicový olej, pridáme nakrájaný pór a nadrobno nakrájaný cesnak. Chvíľku osmažíme, následne znížime teplotu a pridáme nakrájanú mrkvu a znova chvíľku podusíme.
-
Keď sa nám pór a mrkva jemne podusili, pridáme mrazené edamame /zväčša bývajú predvarené/, ochutíme soľou, korením, sójovou omáčkou a premiešame.
-
Nakoniec pridáme scedenú uvarenú brokolicu a quinou, dobre premiešame a odstavíme zo sporáka. Takto necháme, aby sa všetky skvelé chute spojili pod pokrievkou aspoň 5 minút.
-
Na záver, si opražíme na panvici namarinované tofu zhruba 5 minút.
-
Podávame na tanier a posypeme opečeným tofu, arašidmi, prípadne aj sézamom :)
Dobrú chuť!