Kto by nemiloval atmosféru Talianska a jeho chute? Urobte si doma toto výborné talianske hubové rizoto so sušenými paradajkami a parmezánom. Spojenie chuti ryže Arborio, húb, bieleho suchého vínka a parmezánu vám zaručene bude chutiť a pripomenie slnkom zaliate Taliansko.
Jeho tajomstvo spočíva v pomalom varení ryže postupným prilievaním vývaru a v častom miešaní. O to lepšie však chutí a vynikne tak jeho krémová konzistencia.
V hlbšej panvici si rozpálime slnečnicový olej, na ktorom do zlatova osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
[sc name="reklama-v-receptoch"][/sc]
Následne pridáme ryžu a krátko orestujeme na cibuľke a cesnaku. Podlejeme bielym vínom, premiešame a minútku spolu povaríme.
Pridáme nakrájané šampiňóny, ako aj namočené sušené hríby ak máme k dispozícii a premiešame.
Priebežne pridávame vývar po naberačkách tak, aby bola ryža zaliata a necháme podusiť za občasného miešania. Dusíme na miernom plameni cca. 20 minút.
Ryža musí byť polomäkká, teda “al dente” a rizoto má mať krémovú konzistenciu. Pred dokončením, pridáme studené maslo, nastrúhaný parmezán a sušené paradajky. Premiešame, odstavíme zo sporáku a necháme prikryté pokrievkou 5 minút, aby sa chute spojili.
Podávame posypané parmezánom. Dobrú chuť!