Zdravé mrkvové krekry bez múky

Porcie: 25 Celkový čas: 1 hod 10 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
Pripravte si s nami zdravé mrkvové krekry, ktoré sú nielen vynikajúcou zdravou alternatívou pečiva, ale aj rýchlym a zdravým snackom do školy, do práce alebo na výlety.
Prezrieť galériu 4 fotografie
Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 30 min Čas varenia 40 min Celkový čas 1 hod 10 min
Porcie: 25
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Dnes vám prinášame výborný recept na zdravé a chrumkavé mrkvové krekry, ktoré sú navyše bez lepku a vegánske.  Krekry sú nielen vynikajúcou zdravou alternatívou pečiva, ale aj rýchlym a zdravým snackom do školy, práce alebo na výlety.

Vďaka kešu a ich vysokému obsahu zdravých mastných kyselín, vám dodajú energiu a zaženú hlad. Sú navyše veľmi chutné, plné vlákniny a chrumkajú !

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Prípravu začneme namočením kešu orechov na pár hodín /najlepšie cez noc/. Po pár hodinách, z namočených kešu zlejeme vodu a rozmixujeme ich v mixéri na jemnú konzistenciu.

  2. Do väčšej misky si najemno nastrúhame mrkvu, pridáme rozmixované kešu, tahini, semienka a dôkladne priešame.

  3. Následne pridáme kari, bylinky, soľ, rascu, premiešame a chvíľku necháme odležať, aby sa nám hmota spojila.

  4. Vzniknutú hmotu rovnomerne rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie na hrúbku max. 3-4mm. 

  5. Jemne nakrojíme na rovnomerné štvorčeky alebo obdĺžniky podľa toho, ako veľké krekry chceme. Podľa chuti ozdobíme kešu orieškom, sézamom a tekvicovými semienkami.

  6. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 150 stupňov na cca. 45 minút. Dobrú chuť! 

Kľúčové slová: mrkva, snack
Zaradené do

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *