Dnes vám prinášame výborný recept na zdravé a chrumkavé mrkvové krekry, ktoré sú navyše bez lepku a vegánske. Krekry sú nielen vynikajúcou zdravou alternatívou pečiva, ale aj rýchlym a zdravým snackom do školy, práce alebo na výlety.
Vďaka kešu a ich vysokému obsahu zdravých mastných kyselín, vám dodajú energiu a zaženú hlad. Sú navyše veľmi chutné, plné vlákniny a chrumkajú !
Prípravu začneme namočením kešu orechov na pár hodín /najlepšie cez noc/. Po pár hodinách, z namočených kešu zlejeme vodu a rozmixujeme ich v mixéri na jemnú konzistenciu.
[sc name="reklama-v-receptoch"][/sc]
Do väčšej misky si najemno nastrúhame mrkvu, pridáme rozmixované kešu, tahini, semienka a dôkladne priešame.
Následne pridáme kari, bylinky, soľ, rascu, premiešame a chvíľku necháme odležať, aby sa nám hmota spojila.
Vzniknutú hmotu rovnomerne rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie na hrúbku max. 3-4mm.
Jemne nakrojíme na rovnomerné štvorčeky alebo obdĺžniky podľa toho, ako veľké krekry chceme. Podľa chuti ozdobíme kešu orieškom, sézamom a tekvicovými semienkami.
Dáme piecť do rozohriatej rúry na 150 stupňov na cca. 45 minút. Dobrú chuť!