RECEPT: Výborný kakaovo-tvarohový koláč s ovocím

Ak ste dostali chuť na svieži letný tvarohový koláč s ovocím, ktorý máte hotový do 30 minút, máme pre Vás ideálny recept. Je to ideálny ľahký dezert, ak nemáte celé poobedie na vypekanie. Aj keď koláčik nie je príliš sladký, ako dezert je vynikajúci a nasýti aj sladké chuťové poháriky.

Ak máte prebytky ovocia zo záhrady, alebo Vám zostalo akékoľvek zamrazené alebo sterilizované ovocie z minulej úrody, v tomto koláčiku ho ideálne využijete. Vďaka lahodnému kakaovému korpusu si ho obľúbia nielen veľkí, ale isto aj malí maškrtníci.

  • Čas prípravy:

    cca. 30 minút

  • Náročnosť:

    ★★☆☆☆

  • Počet hlavných ingrediencií:

    7

  • Počet porcií:

    z tohto receptu vyjde cca. 6 porcií

Suroviny

Na prípravu kakaovo-tvarohového koláčika s ovocím budete potrebovať:
  • 200g BIO múky /my sme použili BIO špaldovú hladkú/
  • 200ml kyslej smotany
  • 250g jemného tvarohu
  • 50g + 20g trstinového cukru
  • 2 vajíčka
  • ½ balíčku prášku do pečiva s vínnym kameňom
  • 2PL BIO kakaa
  • 2PL masla alebo kokosového oleja
  • 1,5dcl mlieka
  • 2 hrste mrazeného alebo čerstvého lesného ovocia
  • 1PL medu /nemusí byť/

Postup prípravy

  1. V mise alebo kuchynskom robote vyšľaháme vajíčka, 50g trstinového cukru a maslo, postupne pridáme mlieko a ½ kyslej smotany. Vyšľaháme do hladkej, ľahko penistej konzistencie.
  2. Medzitým si zmiešame múku s práškom do pečiva, ktoré jemne vmiešame do misy s vyšľahanými tekutými surovinami.
  3. Ak je cesto hutnejšie, pridáme ešte mlieko, aby nám vzniklo jemné tekutejšie cesto, ktoré sa nám bude ľahko nalievať do pripravenej formy na pečenie. 
  4. Zvlášť si pripravíme tvarohovú vrstvu a to zmiešaním jemného tvarohu, druhej polovice kyslej smotany a 20g trstinového cukru.
  5. Do okrúhlej formy na pečenie (s priemerom 22cm), ktorú si najprv  vymastíme maslom, nalejeme vrstvu cesta, následne po lyžičkách pridáme rovnomerne na cesto vrstvu tvarohu. Na záver posypeme mrazeným alebo čerstvým ovocím, ktoré máme k dispozícii.
  6. Koláčik pečieme cca. 20-25 minút na 170st. v teplovzdušnej rúre.
  7. Po dopečení ho môžeme jemne pokvapkať medom, necháme vychladnúť a degustujeme.

           Dobrú chuť! 

Čo nájdete na EKO-BIO-NATURA.SK?

BLOG | E-SHOP | KATALÓG FIRIEM | INZERCIA

EKO-BIO-NATURA
Shop

E-shop s viac ako 2500 EKO, BIO a prírodnými produktami od overených lokálnych výrobcov.

EKO-BIO-NATURA
Blog

Blog plný receptov, tipov na výlety, nezávislých recenzií a článkov o zdraví a prírode.

EKO-BIO-NATURA
Katalóg firiem

Komunita lokálnych BIO a EKO firiem, neziskových organizácií, fariem a lokálnych producentov.

EKO-BIO-NATURA
Inzercia

Miesto pre Vaše inzeráty, kde kúpite, či predáte čokoľvek zo sveta eko, bio a prírody.

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *