Dnes Vám prinášame výborný recept na zdravé a chrumkavé mrkvové krekry, ktoré sú navyše bez lepku a vegánske. Krekry sú nielen vynikajúcou zdravou alternatívou pečiva, ale aj rýchlym a zdravým snackom do školy, práce alebo na výlety.
Vďaka kešu a ich vysokému obsahu zdravých mastných kyselín, vám dodajú energiu a zaženú hlad. Sú navyše veľmi chutné, plné vlákniny a chrumkajú !
-
Čas prípravy:
30 minút príprava + 40 minút pečenie
-
Náročnosť:
★★☆☆☆
-
Počet hlavných ingrediencií:
6
-
Počet porcií:
z tohto receptu vyjde 24 stredne veľkých krekrov
Suroviny
Na prípravu domácich mrkvových krekrov budete potrebovať:
- 100g kešu
- 4 stredne veľké mrkvy
- 4 PL semienok /tekvicové, slnečnicové, ľanové, sézamové/
- 2 PL tahini
- 1 PL kari
- 1 PL byliniek
- 1 PL celej rasce
- 1 čajová lyžička soli
Postup prípravy
- Prípravu začneme namočením kešu orechov na pár hodín /najlepšie cez noc/.
- Po pár hodinách, z namočených kešu zlejeme vodu a rozmixujeme ich v mixéri na jemnú konzistenciu.
- Do väčšej misky si najemno nastrúhame mrkvu, pridáme rozmixované kešu, tahini, semienka a dôkladne priešame.
- Následne pridáme kari, bylinky, soľ, rascu, premiešame a chvíľku necháme odležať, aby sa nám hmota spojila.
- Vzniknutú hmotu rovnomerne rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie na hrúbku max. 3-4mm.
- Jemne nakrojíme na rovnomerné štvorčeky alebo obdĺžniky podľa toho, ako veľké krekry chceme. Podľa chuti ozdobíme kešu orieškom, sézamom a tekvicovými semienkami.
- Dáme piecť do rozohriatej rúry na 150 stupňov na cca. 45 minút.
Dobrú chuť!