RECEPT: Zdravé mrkvové krekry bez múky

Dnes Vám prinášame výborný recept na zdravé a chrumkavé mrkvové krekry, ktoré sú navyše bez lepku a vegánske.  Krekry sú nielen vynikajúcou zdravou alternatívou pečiva, ale aj rýchlym a zdravým snackom do školy, práce alebo na výlety.

Vďaka kešu a ich vysokému obsahu zdravých mastných kyselín, vám dodajú energiu a zaženú hlad. Sú navyše veľmi chutné, plné vlákniny a chrumkajú !

  • Čas prípravy:

    30 minút príprava + 40 minút pečenie

  • Náročnosť:

    ★★☆☆☆

  • Počet hlavných ingrediencií:

    6

  • Počet porcií:

    z tohto receptu vyjde 24 stredne veľkých krekrov

Suroviny

Na prípravu domácich mrkvových krekrov budete potrebovať:
  • 100g kešu 
  • 4 stredne veľké mrkvy
  • 4 PL semienok /tekvicové, slnečnicové, ľanové, sézamové/
  • 2 PL tahini
  • 1 PL kari
  • 1 PL byliniek
  • 1 PL celej rasce
  • 1 čajová lyžička soli

Postup prípravy

  1. Prípravu začneme namočením kešu orechov na pár hodín /najlepšie cez noc/.
  2. Po pár hodinách, z namočených kešu zlejeme vodu a rozmixujeme ich v mixéri na jemnú konzistenciu.
  3. Do väčšej misky si najemno nastrúhame mrkvu, pridáme rozmixované kešu, tahini, semienka a dôkladne priešame.
  4. Následne pridáme kari, bylinky, soľ, rascu, premiešame a chvíľku necháme odležať, aby sa nám hmota spojila.
  5. Vzniknutú hmotu rovnomerne rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie na hrúbku max. 3-4mm. 
  6. Jemne nakrojíme na rovnomerné štvorčeky alebo obdĺžniky podľa toho, ako veľké krekry chceme. Podľa chuti ozdobíme kešu orieškom, sézamom a tekvicovými semienkami.
  7. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 150 stupňov na cca. 45 minút.

           Dobrú chuť! 

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *