Hlivové ragú so seitanom a ryžou

Vyskúšajte s nami tento rýchly a chutný vegetariánsky recept, ktorého príprava nezaberie viac ako 30 minút !
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
Prezrieť galériu 3 fotografie
Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 min Čas varenia 20 min Celkový čas 30 min
Porcie: 4
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

 

Toto je jeden z obľúbených vegetariánskych receptov v našej domácnosti, nielen preto že pripomína ázijské chute, ktoré máme radi. Hlivové ragú so seitanom a ryžou je rýchly a chutný recept, ktorého príprava nezaberie viac ako 30 minút.

Na jeho prípravu použijeme predovšetkým hlivu a seitan, ktorý je obľúbenou rastlinnou alternatívou mäsa. Ak seitan nezoženiete, kľudne ho nahradíte údeným tofu. Ideálnou prílohou je ryža, avšak môžete si k nemu uvariť aj bulgur, či quinou.

Ingrediencie

Postup prípravy

Budete potrebovať:

  1. Do menšieho hrnca si dáme variť ryžu, podľa klasického postupu v pomere 1:2 dielikom vody. Prikryjeme a varíme na menšom stupni cca. 15 - 20 minút. 

  2. Na prípravu ragú si pripravíme wok, alebo hlbšiu panvicu s pokrievkou, kam dáme rozohriať slnečnicový olej, na ktorom opražíme cibuľku poprášenú červenou paprikou.

  3. Keď je cibuľka jemne opražená, pridáme pokrájanú papriku /my sme použili žltú sladkú papriku/, podlejeme vodou a necháme podusiť pár minút.

  4. Následne pridáme nakrájanú hlivu a šampiňóny, osolíme, okoreníme a dusíme až kým hríby nebudú mäkké.

  5. Nakoniec pridáme na rezance nakrájaný seitan /môžete nahradiť tofu/, premiešame, dochutíme chilli, ak máme radi pikantnejšie, bylinkami a spolu podusíme cca. 5 minút, aby sa nám chute spojili a môžeme podávať.

Kľúčové slová: hliva, seitan

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *