Nepečený cheesecake s mascarpone a čokoládovou polevou
Popis
Rýchly a chutný cheesecake, ktorý chutí takmer každému. Vynikajúci nedeľný dezert, prípadne aj ako tortička pre oslávenca.
Dozdobiť ho môžete akýmkoľvek ovocím, fantázii sa medze nekladú, pričom chuť bude vždy skvelá. Nezabudnite, že najlepšie chutí na druhý deň :)
Ingrediencie
Postup prípravy
-
Príprava korpusu
Maslové sušienky si podrvíme na jemný prášok /ja to robím v sekáčiku na orechy/. Rozpustíme si maslo a zmiešame s rozdrvenými sušienkami v miske. Takto nachystanú zmes na korpus vysypeme do tortovej formy a pozatláčame tak, aby nám pokryla celé dno formy rovnomerne. Dáme zachladiť do chladničky.
-
Príprava plnky
Kým sa nám korpus chladí, vo väčšej miske si vymiešame mascarpone, kyslú smotanu a vyšľahanú šľahačkovú smotanu. Ak na miešanie používate kuchynský robot, urobte tak na najnižšom stupni otáčok, aby vám nevznikli hrudky. Do vymiešaného mascarpone so šľahačkou a smotanou, pridáme trstinový cukor a vanilku a opäť premiešame. Takto pripravenú plnku vylejeme na zachladený korpus a zvrchu rovnomerne uhladíme do hladka. Dáme opäť zachladiť.
-
Ako posledné si pripravíme čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli, za stáleho miešania rozpustíme čokoládu na varenie s kokosovým olejom. Keď sa nám čokoláda rozpustí, odstavíme ju zo sporáka a stálym miešaním ju mierne vychladíme, aby sme ju mali na cheesecake-u pekne lesklú a chrumkavú. Do vychladnutej čokoládovej polevy môžeme vmiešať 1 polievkovú lyžicu kyslej smotany pre lahodnejšiu chuť /naozaj odporúčam !/. Hotovú polevu vylejeme na cheesecake a rovnomerne rozotrieme.
-
Cheesecake dáme zachladiť do chladničky, najlepšie na noc a podávame na druhý deň krásne stuhnutý. Pred podávaním, ozdobíme ovocím podľa chuti a degustujeme !