Tipy na 7-dňový DETOX jedálniček

Veľa z vás už vyskúšalo detox organizmu hlavne na jar. Je viacero spôsobov ako vyčistiť svoje telo od škodlivých toxínov nielen počas jari a cítiť sa tak oveľa lepšie a zdravšie počas celého roka.

V tomto článku vám popíšeme tipy na jarný detox počas 7 dní, ktorý funguje a vaše telo sa vám určite odvďačí.

V tomto článku sa dozviete:

Dôležité je si však uvedomiť, aká nevyhnutná je dlhodobá úprava stravy a príprava ideálneho jedálnička počas detoxikačného diétneho plánu.  Veľmi prínosným benefitom pri detoxe tela je aj chudnutie bez jojo efektu. Pokiaľ samozrejme po detoxikačnej kúre  nezačnete znova konzumovať nezdravé potraviny a nenabehnete naspäť na zlú životosprávu.

Ak chcete svoje telo dostať do formy a cítiť sa ľahšie a zdravšie už za pár dní prečítajte si niekoľko tipov na Detox jedálniček.

5 tipov na raňajky

TIP 1: Bezlepková ovsená kaša s ovocím
Pripravte si klasickú ovsenú (najlepšie celozrnnú) kašu podľa návodu na obale, môžete pridať ľanové alebo chia semienka a na vrch pridajte ovocie podľa chuti.

TIP 2: Ovocie s gréckym jogurtom
Zmiešajte biely grécky jogurt s čerstvým ovocím podľa chuti, môžete dochutiť trochou medu alebo agáve sirupom.

TIP 3: Detox zelené smoothie
Receptov na zelené smoothie nájdete  nespočetné množstvo – nám sa najviac osvedčil detox zelené smoothie so zeleným jačmeňom alebo chlorellou.  

TIP 4: Zelené Smoothie s jačmeňom
Rozmixujte 2 banány, špenát, kiwi, zelený jačmeň, citrónová šťava, voda podľa chuti a konzistencie. Ozdobiť môžete lístkami mäty.

TIP 5: Zelené smoothie s chlorellou 
Rozmixujete stonkový zeler, zelenú kapustu, petržlen, limetku, jablko, citrón a chlorellu. Pre výraznejšiu chuť môžete pridať aj petržlenovú vňať .

3 tipy na obed

TIP 1: Kurací šalát s hnedou ryžou

Uvarte a nakrájajte na kocky  kuracie prsia bez kože cca 100g,  uvarte bio hnedú ryžu 80g podľa návodu na obale, pridajte 1 PL humus, 1  jarnú cibuľku,  polku červenej papriky, zakvapkajte šťavou z citróna a dochuťte korením. Všetko spolu zmiešajte a šalát je hotový.

TIP 2: Miešaný šalát s kapustou

Nakrájajte ľadový šalát, kapustu, červenú papriku a avokádo, pridajte trochu kvalitného bio panenského olivového oleja a pár kvapiek jablčného octu. Na vrch môžete posypať sezamom a čerstvou petržlenovou vňaťou.

TIP 3: Pečené batáty s quinou

Upečte nakrájané batáty v rúre, ktoré dochutíte mletou paprikou, soľou, pokvapkáte bio panenským olivovým olejom a pečiete 40 minút na 180 stupňov.

Na panvici si medzitým opražte pol šálky quinoa, ktorú zalajete šálkou vody, zakryte a duste cca 20 minút.

Nakrájajte cherry paradajky, papriku, čerstvý koriander a pokvapkajte šťavou z limetky. Všetko spolu zmiešajte a podávajte.

3 tipy na večeru

TIP 1: Grilovaný losos so šalátom

Zmiešajte rukolu, prekrojené cherry paradajky a bazalku, dochuťte korením a olivovým olejom. Na vrch pridajte na plátky nakrájaného grilovaného lososa, ktorý dochutíte korením.

TIP 2: Pečený pstruh so zeleninovým šalátom

Do vyčisteného a vopred pripraveného čerstvého pstruha pridáme čerstvý  rozmarín a upečieme v rúre 30min na 180st.

Medzitým si nakrájame ľadový šalát, paradajky, (môžete použiť čerstvú zeleninu čo máte doma podľa chuti), pridáme citrónovú šťavu, olivový olej a podávame.  

TIP 3: Miešaný šalát z čerstvej zeleniny s nízkotučným jogurtom a vajíčkom

Nakrájajte mix zeleniny podľa chuti, alebo lepšie – čo doma máte. Zmiešajte s nízkotučným jogurtom, okoreňte podľa chuti bazalkou a korením,  pridajte varené vajce a bio olivový olej.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *